Έχετε απορίες; Καλέστε μας  -  (+30) 23530 23850 -

HELIOS: Λύσεις για όλες τις επιφάνειες 

AQUAVITA

Το σύστημα AQUAVITA είναι η ιδανική επιλογή όταν ζητάτε ένα πλήρες σύνολο προϊόντων για επαγγελματική προστασία ξύλου για εξωτερικά κουφώματα, επενδύσεις ξύλου, deck πατώματα και έπιπλα κήπου.

Παράγεται με βάση το νερό και άλλα ειδικά συστατικά.

Είναι ανθεκτικό στις ακτίνες UV και άλλες ατμοσφαιρικές επιρροές.

Όχι μόνο εμπλουτίζετε το ξύλο, αλλά προστατεύετε επίσης από επιβλαβείς ουσίες ξύλου (μύκητες, έντομα) και απο τις καιρικές συνθήκες.

Φροντίδα και συντήρηση

Η συχνότητα συντήρησης της προστασίας ξύλου είναι κατά μέσο όρο πέντε έτη και εξαρτάται από τα ακόλουθα:

το επίπεδο έκθεσης σε καιρικές συνθήκες (έκθεση στον ήλιο)

η τακτική φροντίδα των ξύλινων επιφανειών

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ HELIOS

Βάση το νερό

Ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες UV

Παρέχει μεγάλη καλυπτότητα 

Προστασία από έντομα και μύκητες

Προστασία από τις καιρικές συνθήκες

 

Η εταιρία μας είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την νέα συνεργασία της με την Διεθνή Εταιρία Πατωμάτων Tarkett. H Tarkett είναι μια απο τις πιο δυναμικές  εταιρίες στον χώρο των πατωμάτων με εμπειρία πάνω από 100 χρόνια. Στην εταιρία μας θα βρείτε πολλούς κωδικούς laminate για το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο για να διαλέξετε τι σας ταιριάζει, όπως ακόμα αθλητικά δάπεδα και βινυλικά πατώματα. 

 

Το ξύλο αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς τρόπους για την εξωτερική επένδυση των κτιρίων το οποίο συνδυάζεται πάντα αρμονικά με όλα τα υπόλοιπα υλικά του κτιρίου, έχει υψηλή αισθητική αξία, αποτελεί ένα από τα πλέον οικολογικά δομικά υλικά και παρέχει προστασία του κτιρίου από την επίδραση των κλιματικών παραγόντων, έχοντας μηχανική αντοχή και παρουσιάζοντας θερμομονωτική και ηχοαπορροφητική δράση. 

Επιπλέον, απαιτεί  κατανάλωση πολύ λιγότερης ενέργειας για την επεξεργασία και την παραγωγή του σε σχέση με άλλα συμβατικά υλικά όπως το σκυρόδεμα και ο χάλυβας. 

Οι ξύλινες εξωτερικές επενδύσεις προσφέρουν μια εξαιρετική λύση για τα κτίρια υψηλής αρχιτεκτονικής (όπως ξενοδοχεία, δημόσια κτίρια, μαγαζιά εστίασης, ιδιωτικές κατοικίες) και μπορούν να γίνουν με διαφορετικούς τρόπους και διαφορετικά είδη ξυλείας.

 

Επενδύσεις από Μασίφ Ξύλο

Πρόκειται για συμπαγείς ξύλινους κορμούς ή σανίδες που εφαρμόζουν εξωτερικά του κτιρίου. Η τοποθέτησή τους μπορεί να γίνει οριζόντια, κατακόρυφα ή διαγώνια. Η ξυλεία που χρησιμοποιείται είναι οξιά, δρύς, έλατο, σουηδικό πεύκο, μεράντι, ιρόκο ανάλογα με το τι ταιριάζει στην κάθε περίπτωση. Η ξυλεία που χρησιμοποιείται στις επενδύσεις υπόκειται σε ξήρανση, ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική κατεργασία της και ανάλογα με τις απαιτήσεις του έργου μπορεί να φέρει επιστρώσεις συντηρητικών ή χρωμάτων.

Επενδύσεις από Βιομηχανική Ξυλεία

Η αντικολλητή ξυλεία (κόντρα πλακέ) αποτελεί το πιο ανθεκτικό είδος βιομηχανικής ξυλείας. Αντικαθιστά σε πολλές εφαρμογές το φυσικό ξύλο, καθώς παρουσιάζει μεγαλύτερη αντοχή σε ράγισμα, συρρίκνωση, κύρτωση και υγρασία σε συνδυασμό με μικρότερο κόστος. Κατασκευάζεται από λεπτά φύλλα ξύλου (καπλαμάδες), συγκολλημένα κάτω από υψηλή θερμοκρασία και πίεση με ισχυρές κόλλες κατά τρόπο που τα νερά κάθε φύλλου να είναι κάθετα προς τα νερά του επόμενου.

Επενδύσεις Σύνθετης Ξυλείας

Η σύνθετη ξυλεία κυριαρχεί πλέον στην ελληνική κατασκευή και έχει καθιερωθεί ως το καταλληλότερο υλικό για κάθε ξύλινη κατασκευή. Η πρώτη ύλη της σύνθετης ξυλείας είναι μικρά κομμάτια ξύλου, που, αφού υποστούν ειδική επεξεργασία ξήρανσης, συγκολλούνται, σχηματίζοντας καπλαμάδες. 

 

Προστασία και Συντήρηση Ξύλινων Επενδύσεων

Η προστασία και η συντήρηση των ξύλινων επιφανειών επιτυγχάνεται με την εφαρμογή διαφόρων ουσιών στην επιφάνειά τους, με στόχο τη ρύθμιση και τον έλεγχο της υγρασίας στο εσωτερικό τους. Τα προστατευτικά βερνίκια, παρέχουν στεγανότητα, ελαστικότητα και προστασία από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία. Η εταιρία μας παρέχει βερνίκια νερού από τους πιο αξιόπιστους οίκους της Ευρώπης που έχουν δοκιμαστεί σε πολλά project σε όλο τον ελλαδικό χώρο ( ξενοδοχεία, ιδιωτικές κατοικίες, δημόσια έργα. Επιπλέον, παρέχουμε και βερνίκια με προσμείξεις μυκητοκτόνων ή εντομοκτόνων καθώς και ουσίες που βελτιώνουν τη συμπεριφορά του ξύλου σε περίπτωση πυρκαγιάς, καθιστώντας το πιο βραδύκαυστο. 

Για την συντήρηση των ξύλινων επιφανειών δεν χρειάζεται να γίνει κάτι παραπάνω από την συντήρηση μιας συμβατικής εξωτερικής επένδυσης. Αν γίνει σωστή επεξεργασία στην αρχική κατασκευή χρειάζεται μια επανάληψη της επίστρωσης του βερνικιού κάθε 6 χρόνια κατά μέσο όρο ανάλογα κάθε φορά και με την εκάστοτε κατασκευή. 

 

 

Wood Center © 2020