Έχετε απορίες; Καλέστε μας  -  (+30) 23530 23850 -

Ο εμποτισμός της ξυλείας γίνεται στον χώρο μας με ειδικά συντηρητικά και έχει σκοπό την προστασία του ξύλου απο μύκητες, έντομα και άλλους μικροοργανισμούς που προκαλούν αλλοιώσεις στο ξύλο. Ο εμποτισμός αυξάνει την μακροζωία του ξύλου για 25 χρόνια. Η εταιρία μας εμποτίζει όλα τα ξύλα για την στέγη αλλά και την υπόλοιπη ξυλεία. 

 

 

 

  • Βασική μας αρχή είναι να εξυπηρετούμε κάθε πελάτη μας ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες στις διαστάσεις και τα μέτρα που επιθυμείτε. 
  • Επιλέγουμε από όλο τον κόσμο ξυλεία που ανταποκρίνεται στις καλύτερες μηχανικές αντοχές και διαθέτει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις CE.   
  • Ο βασικός μας στόχος είναι τα προϊόντα μας να συνδυάζουν άριστη ποιότητα στην καλύτερη δυνατή τιμή της αγοράς αφήνοντας ένα τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα με αντοχή στον χρόνο και στις κλιματολογικές συνθήκες.

    Το Τρίπτυχο μας είναι:

   Τιμή-Ποιότητα-Εξατομίκευση  

 Η αποστολή μας:

         Να είμαστε μεταξύ των καλύτερων Ελληνικών εταιρειών και να εντασσόμαστε ανάμεσα στις πιο ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ελλάδος στον τομέα της ξυλείας.

 

 

Οι προμηθευτές της ξυλείας μας διαθέτουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την σωστή λειτουργία τους. Οι δραστηριότητες τους είναι πιστοποιημένες και προέρχονται από δηλωμένα και ελεγχόμενα δασύλλια.  Η εισαγόμενη ξυλεία μας προέρχεται από εταιρίες του εξωτερικού ( Ευρώπη, Αμερική, Ασία) που λειτουργούν κάτω από τον έλεγχο του κρατικών αρχών και ακολουθούν πολιτική ποιότητας και προστασίας του δασικού πλούτου.

Η Eταιρία Γ. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε με διακριτικό τίτλο «WOOD CENTER» δραστηριοποιείται στο χώρο του ξύλου από το 1952 με αντικείμενο την επεξεργασία και το εμπόριο όλων των προϊόντων ξυλείας. Διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων έτσι ώστε να εξυπηρετούμε όλες τις ανάγκες ξυλείας. Η  εισαγόμενη ξυλεία μας προέρχεται από Σουηδία, Φιλανδία, Ρωσία, Ρουμανία, Τσεχία, Βραζιλία, Ινδονησία, Μαλαισία. Με πρωταρχικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας φροντίζουμε πάντα να υπάρχουν τα κατάλληλα αποθέματα στις αποθήκες μας, ώστε να ανταποκριθούμε άμεσα στις ανάγκες τους σε οποιαδήποτε ποιότητα και διάσταση επιθυμούν.

Μερικές από τις κύριες δραστηριότητες μας είναι η κατασκευή Σκεπών, Κιοσκιών, Περγκόλων, Ξύλινες Επενδύσεις Τοίχου, Κατασκευή Στάβλων με Κολόνες ΔΕΗ κ.α.Έχουμε αναλάβει την κατασκευή ιδιωτικών και δημόσιων έργων όπως Εργατικές Κατοικίες, Δημόσια Κτίρια, Beach Bar, Ξενοδοχεία και άλλα. Ωστόσο, η εταιρία μας έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό με δικό της Πριστήριο και Ξηραντήριο, με ειδικές μηχανές για σύνθετη ξυλεία Glued Laminated Timber- Glulam και για την κατασκευή Finger-Joint ξυλείας. 

Ημερομηνίες Ορόσημα για την Εταιρία μας:

1952:  Ξεκίνησε ως βιοτεχνική επιχείρηση για την κατασκευή κουζινών και επίπλων.

1988: Ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα εισάγοντας ξυλεία από όλο τον κόσμο και εδραιώθηκε στην κατασκευή Κεραμοσκεπών, Κιοσκιών, Περγκόλων παραμένοντας ως σήμερα μια από τις ηγετικές επιχειρήσεις στον Ελλαδικό χώρο.

2000: Επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς όπως στην Κατασκευή Πατωμάτων (γήπεδα,εξωτερικά deck), Ξύλινων Καγκέλων, Εμπορίας Χρωμάτων Νερού καθώς επίσης ξεκίνησε και την εξαγωγική της δράση.

2013: Δημιούργησε Πριστήριο και Ξηραντήριο καθετοποιώντας την παραγωγή της και αποκτώντας έτσι συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ομοειδών επιχειρήσεων.    

 

 

Η εταιρεία μας έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια στην δημιουργία ενός σύγχρονου Ξηραντηρίου. Η ξήρανση της ξυλείας μας γίνεται σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα στο εργοστάσιο μας. Το κάθε είδος ξύλου ακολουθεί πρόγραμμα τεχνητής ξήρανσης σύμφωνα με το είδος, το πάχος, την αρχική και την επιθυμητή τελική υγρασία. Η ξήρανση γίνεται σε ειδικό δωμάτιο Αερισμού και ρύθμισης θερμοκρασίας (conventional drying). Η εταιρεία μας μπορεί να ξεράνει οικοδομική ξυλεία (πεύκα, έλατα) και πριστή-μασιφ ξυλεία (οξυά, δρυς, καστανιά, καρυδιά, Meranti, Iroko, Teak). 

Η ξυλεία ξηραντήριου προσφέρει βέλτιστη λύση για την κατασκευή πατωμάτων-παρκέτων, κουφωμάτων, επενδύσεων και επίπλων. Γενικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα είδη ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη. 

 

Πλεονεκτήματα Ξηραντηρίου

Επειδή το ξύλο είναι υγροσκοπικό υλικό, πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιείται με τόση υγρασία, όση θα έχει και το περιβάλλον στο οποίο θα εγκατασταθεί διαφορετικά θα δημιουργηθούν προβλήματα κατά την χρήση της ξυλείας. Οι τιμές υγρασίας που πρέπει να έχει η ξυλεία εξαρτάται από το πού θα χρησιμοποιηθεί (σε υπαίθριους, κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους). Για παράδειγμα, τα κουφώματα πρέπει να έχουν υγρασία 10-12%, οι εξωτερικές κατασκευές 12-16% και οι εσωτερικοί χώροι 7-10%. 

Τα πλεονεκτήματα του τεχνητού ξηραντήριου είναι οτι :

• Αυξάνεται η μηχανική αντοχή του ξύλου και εξασφαλίζεται η σταθερότητα των διαστάσεων του.

• Εξασφαλίζεται η προστασία από διάφορους μύκητες, γιατί συνήθως  αναπτύσσονται όταν η υγρασία είναι μεγαλύτερη από 20%.

• Περιορίζονται στο ελάχιστο τα πετσικαρίσματα, οι παραμορφώσεις και τα σκασίματα. Επιπλέον, η βαφή στρώνει καλύτερα και όλες οι κατεργασίες γίνονται στο βέλτιστο.

 

Wood Center © 2023